fbpx
Om mig

Om mig

Dorthe Eichen marts 21017
Dorthe Eichen – fotograf Isabelle Hjort

Historien

Indtil slutningen af 90’erne kørte mit liv på skinner. Jeg havde taget de uddannelser og fået det arbejde, jeg ønskede. Jeg var blevet gift med min drømmemand og havde fået mine ønskebørn.

Alt burde være i den skønneste orden

Alt burde være i den skønneste orden, men noget begyndte at skurre inde i mig. Jeg burde være glad og lykkelig, men det er jeg ikke. Jeg synes arbejdet udvikler sig i en retning, som jeg ikke kan være med til. Jeg har udfordringer i mine relationer, enten er jeg forkert eller også er de forkerte. Det er ekstremt belastende. Jeg kaster mig ud i nogle store forandringer, hvor jeg tager nye uddannelser. Jeg skifter fag og karriere op til flere gange. Det koster ”kassen” hver gang, både i mine relationer, min energi og økonomisk. Hver gang tænker jeg at: Når jeg opnår XXX eller YYY, SÅ bliver jeg glad og lykkelig igen.

Det er som om ”nissen flytter med”

Medens jeg er i gang med en ny uddannelse eller starter på et nyt job, bliver jeg ”høj”. Det er SÅ spændende, sjovt og udfordrende – jeg nyder det. Men efter et stykke tid, mærker jeg utilfredsheden dukke op igen. Der også udfordringer i det nye.
Den er gal med måden arbejdet er organiseret på, ledelsen, kollegaerne, samarbejdspartnerne, omorganiseringer, omstrukturering, for meget arbejde, for lidt arbejde, manglende respekt og anerkendelse, manglende selvstændighed og frihed osv.

Jeg bliver eksplosiv

Min utilfredshed påvirker forholdet til mine børn og mand, min familie og venner. Jeg bliver sur, ja faktisk eksplosiv. Alt den vrede og frustration jeg oparbejder på jobbet og ikke får ”lukket ud” der, bliver vendt mod dem, som egentlig ikke har andel i problemet.

Wake-up-call

Jeg får nogle wake-up-calls undervejs, som begynder at åbne mine øjne. En kollegas selvmord, stofskiftesygdom, en 4-årig datter, som med store skrækslagne øjne, fortæller mig, at hun er bange for mig, og min sygemelding med stress. Det er blot nogle af de begivenheder, som ryster mig og får mig til at søge efter nye løsninger. Jeg indser at, det jeg har gjort tidligere, har ikke ført til de resultater jeg har ønsket, så jeg må prøve at gøre noget andet.

Det indre arbejde

Jeg begynder at kigge indad og se på mig selv. Jeg går i terapi, får behandlinger, både alternativ og konventionel. Jeg får forskellige hjælpere på banen og jeg bliver klogere på mig selv og den verden jeg lever i, både i det store og i det små. Noget af det jeg afprøver, er ikke min smag, men uanset hvad, så er det lærerigt og udviklende.

Processen er lang og til tider ret hård

Det er smertefuldt at være der hvor jeg, med min hjerne og fornuft, godt kan se hvad der sker og hvad jeg bør gøre for at ændre på situationen, men mit sind og min krop ikke kan følge med. Det betyder at den forandring jeg er i gang med sker i hop og spring. Det er er absolut ikke en rejse, som bare er lige ud ad landevejen. Men efterhånden lærer jeg at synes, at hver et sving og hvert et bump er en gave. Det er ikke farligt og jeg kommer altid ud på den anden side, beriget og klogere.

Jeg er unik og speciel

I dag kender jeg mig selv.

Jeg ved, hvordan jeg finder ud af hvad jeg vil og er i stand til at gå vejen.

  • Jeg ved, hvem jeg er og jeg ved hvad jeg har lyst til.
  • Jeg stoler på mine følelser og min intuition.
  • Jeg ved at det er en del af mine top-talenter, jeg bruger det bevidst og udtrykker det.
  • Jeg er den jeg er, og jeg står ved det.
  • Jeg er ikke forkert, men det er andre heller ikke. Vi er blot forskellige.

I dag anerkender jeg, at jeg er unik og speciel. Jeg sætter stor pris på det og er stolt af det.
Jeg ved, at jeg gør en forskel for mennesker, jeg kommer i kontakt med og jeg elsker det.

  • Jeg har fornemmelsen af at være kommet hjem til den jeg altid har været, men havde glemt i kampens hede.
  • Jeg har en lethed og en boblende fornemmelse af glæde og lykke i min hverdag., som jeg aldrig vil give slip på.

Og sådan kan du også få det. Jeg ville elske at hjælpe dig i mål.

”Jeg vil helt klart anbefale både Dorthe og metoden til personer, der vil blive klogere på sig selv, og udnytte sine egenskaber i job og privatlivet, hvilket jeg mener vil bidrage til langt større tilfredshed i dagligdagen.”

Kirsten

 Min værktøjskasse

Min egne rejse mod forandring har taget mere end 18 år, utallige omveje og fejlagtige beslutninger. Dem kan du undgå, hvis du arbejder med mig.

Alt det jeg har lært, koger jeg ned til Maggi-terninger. Du ved, disse små, kondenserede og kraftfulde bouillonterninger, som, når man hælder kogende vand på, opløser sig og nærmest eksplodere af smag.

Mine Maggi-terninger bliver specielle, unikke og eksklusive forløb og produkter, så du ikke behøver at bruge lige så lang tid og mange kræfter på at skabe den forandring DU ønsker, som jeg har gjort.

Jeg går ind for lethed og jeg vil elske at se dig skyde genvej til det liv DU ønsker.

Det er dig som er ekspert i DIT liv, så det er dig der skal gøre arbejdet. Jeg er er fødselshjælper, inspirator, provokatør, motivator. Jeg hepper på dig og jeg trøster dig. Kort sagt, så sætter jeg alt hvad jeg kan og hvad jeg er i spil, for din forandring.

Hos mig får du altid, mere end du forventer.

Mine formelle kompetencer

Ud over min erfaringsbaseret viden, sætter jeg også alle mine formelle kompetencer i spil, når du arbejder med mig.

Min erfaring som Uddannelsesleder og min Master i Uddannelse og Læring fra Roskilde Universitet, gør mig i stand til at tilrettelægge og udvikle forløb, ydelser og produkter, der understøtter din læring og udvikling optimalt, og udarbejde undervisningsmateriale som virkelig gør en forskel.

Som Zoneterapeut og lægesekretær inddrager jeg holistisk og helhedsorienteret kropsbevidsthed og -forståelse i forløbet. Jeg ved at det mentale og kroppen hænger nøje sammen og udnytter det til din læring.

Min certificering i TalentIndikator ®testen fra Talentinsights.biz giver mig et dybt seriøst værktøj til at finde dine talenter, styrker og potentialer, så du kan forstå dig selv, se dine relationer på en ny måde og lære dig selv at kende, måske på en anden måde.

Som Mindfulnessinstruktør er jeg i stand til at instruere dig i forskellige øvelser som skaber ro, øger din bevidsthed og dit nærvær. Jeg vil også lære dig at se og opleve livet på særlig måde, som virkelig skaber forandring.

Gennem min uddannelse som Spirituel mentor, har jeg udviklet og optimeret min mentorformel, så jeg kan inspirere, motivere, provokere og støtte dig til at få mest muligt ud af forløb og ydelser.

”Jeg har fået indsigt og bekræftelse i, hvilken retning jeg skal gå og hvilket arbejdsmiljø jeg skal færdes i for at føle mig godt tilpas.”

Maria

Min mission

Min mission er at hjælpe dig til at finde ud af hvem du er, hvad du kan og vil samt hvordan du gør det. Fjerne din usikkerhed og din tvivl. Fjerne din forkerthedsfølelse og få dig til at stå fuldstændig klar og tydelig for dig selv og andre, så du kan leve og gøre en forskel, som den unikke og specielle person du er.

Min vision er at sørge for, at vi alle kan være den vi er, uden at føle os forkerte og forsøge at lave os selv om. Jeg arbejder for at alle værdsættes og respekteres for den de er og at der er plads til alle.

Det tænder mig fuldstændigt af, når nogen insisterer på, at de har patent på sandheden og dermed får andre til at føle sig forkerte, hvilket desværre sker rigtig mange steder i vores samfund, i vores uddannelser, vores arbejdsliv og i vores kultur i det hele taget.

Følg mig

Jeg håber, du er blevet lidt klogere på, hvem jeg er, men samtidig også nysgerrig efter at vide mere om mig. I så fald  er du velkommen til at følge mig her på bloggen, via mit nyhedsbrev og Facebook.

 

Dorthe eichen unders