fbpx
Hvordan du får succes med at lære mindfulness.

Hvordan du får succes med at lære mindfulness.

Synes du det er vanskeligt at lære mindfulness? – Se hvad der skal til for at du får succes.

Du kæmper med en presset hverdag og du føler dig stresset. Derfor kaster du dig over en bog om mindfulness, men kan simpelthen ikke udføre de øvelser, der bliver beskrevet. Bare tanken om at sidde eller ligge stille, uden at foretage dig noget, giver dig uro og myrekryb.

Du melder du dig på aftenskolens weekendkursus i mindfulness, men føler dig totalt uden for din komfortzone, fordi alting er så anderledes end noget du kender. Til sidst mister du motivationen og opgiver.

Sådan er det ofte når vi skal forandre noget. Vi er vanedyr og bliver dybt provokeret, når vi skal gøre noget andet end vi plejer.

Vi ved godt, med vores hjerne, at det vil være godt at foretage ændringerne, men vores krop og vores sind vil ikke rigtigt samarbejde. Vi føler, vi har en rygrad som en regnorm og vi ikke kan gennemføre noget som helst. Eller også synes vi at det her mindfulness er noget opreklameret l***.

Det er jo synd og skam, når nu mindfulness faktisk virker positivt på følelsen af stress mv.

Mindfulness er ikke et quick fix

Du kan ikke lære mindfulness ved at læse bøger om det eller tage af sted til et weekendkursus. Det er ikke et Quick Fix eller noget som ændrer dit liv med et trylleslag. Det tager tid og læres ved små skridt fremad.

Mindfulness skal erfares gennem øvelser og refleksioner, det man kalder praksis, der skal gentages mange gange i forskellige udformninger og over tid.

På rulleski til Nord Cap

Forestil dig, at du besluttede dig til at ville løbe på rulleski til Nord Cap, inden der er gået et halvt år. Du har aldrig haft et par rulleski på og er heller ikke er i god fysisk form. Hvordan ville du gribe det an?

Det er nok de færreste, der vil nøjes med at købe en bog, se YouTube-videoer og forsøge sig et par gange eller 3 på rulleski i Dyrehaven, for så at drage af sted med forventning om at kunne nå til Nord Cap på fem dage.

Hvorfor er det så lige, at vi regner med at kunne gøre det med f.eks. mindfulness?

Vejledning, støtte og fællesskab øger din mulighed for succes med mindfulness

Nå vi skal lære noget nyt, har vi selv ansvaret for at opnå det vi gerne vil, men det er rigtig smart at søge hjælp, vejledning, støtte og fællesskab til det, fordi det øger chancerne for, at vi når vores mål.

Så skal du afsted på rulleski, finder du en rulleski-klub og måske en personlig rulleski-træner, som kan instruere dig og som ved hvordan man bygger færdigheden op, på den bedste måde.

Selve træningen skal du klare selv, men det er rart at være sammen med en eller flere personer, som også er i gang med at lære at stå på rulleski. I kan dele erfaringer, støtte og heppe på hinanden.

Det er fuldstændigt ligesådan med mindfulness. Her er det også rigtig godt at finde en ”klub”, en træner og et fællesskab, som kan vejlede, inspirere og hjælpe med at holde motivationen oppe.

Selve træningen står du selv for og det tager den tid, det nu tage, at komme i ”form” og blive rigtig god. Men du har en erfaren hjælper på banen, som instruerer dig på den bedste måde og giver dig støtte og opbakning.

Det vil øge succesraten for at du gennemfører den ønskede ændring dine vaner.

På den måde er der ingen forskel på at træne op til en tur til Nord Cap på rulleski eller træne sindet til at være mindful i hverdagen. Det er lige udfordrende og krævende, men alle vil kunne lære det, hvis de vil.

Derfor er det vigtigt at finde en mindfulness-klub og en mindfulness-træner som du kan få inspiration og støtte hos, gennem længere tid.

På mit kursus ”Break and Breathe – Introduktion til mindfulness” har du tid til at arbejde med at bryde gamle vaner og sætte nye, i stedet for, da kurset er på 6 uger.

Du inspireres, vejledes og støttes i at tilegne dig færdighederne og du får hjælp til at finde din egen måde at være mindful på.

Du finder et fællesskab med mennesker, der også ønsker at lære mindfulness og du motiveres til at blive ved med at træne.

Du bliver afhængig af at udfordre dig selv

Når du har gennemført introduktionskurset, vil der være mulighed for at fortsætte på et hold for ”øvede”, så du kan holde din praksis ved lige og fortsætte din udvikling.

For lur mig, om ikke du skulle have lyst til at sætte dig et nyt mål, når du havde gennemført turen til Nord Cap – Man bliver helt afhængig af at udfordre sig selv, når først man har prøvet det 😊

Book plads på Break and Breathe

Er du motiveret for at gøre det lille ekstra, der skal til for at du rent faktisk kommer i gang med at lære mindfulness, kan du book din plads på ”Break and Breathe – Introkursus til mindfulness” her.

Vil du med på Break and Beathe–kursus i Sorø med start tirsdag den 26.2.2019

Vil du med på Break and Breathe-kursus i Holbæk med start onsdag den 27.2.2018

Vil du læse mere om kurserne – klik her
Se priser her

De bedste hilsner

Dorthe Eichen
– I kærlighed til livet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Made by Dorthe Eichen